9. ظلم زدایی

9. ظلمزدایی قرآن برای تأکید بر ضرورت ظلمزدایی، خدا را به دور از ستمگری میداند، جایی در نظام آفرینش برای ظلم در نظر نمیگیرد و ظلمزدایی در همهی قلمروهای حیات بشری، از جمله رابطهی انسان با خدا، خویشتن، دیگران و جامعه را مسئولیت اجتنابناپذیر انسان میداند. از

9. ظلمزدايي

قرآن براي تأكيد بر ضرورت ظلمزدايي، خدا را به دور از ستمگري ميداند، جايي در نظام آفرينش براي ظلم در نظر نميگيرد و ظلمزدايي در همهي قلمروهاي حيات بشري، از جمله رابطهي انسان با خدا، خويشتن، ديگران و جامعه را مسئوليت اجتنابناپذير انسان ميداند. از منظر قرآن، نه تنها ظلمكردن ممنوع است، بلكه پذيرش ظلم نيز محكوم است و مجازات سختي دارد.(44)

در فرهنگ قرآني اين موضوع چنان اهميت دارد كه در بيش از دويست و پنجاه آيه درباره ظلمزدايي، محكوم كردن ستم و بيان پيامدهاي آن سخن گفته شده است.

 

10. برپايي و گسترش عدالت

قرآن استقرار و گسترش عدالت را يكي از دو هدف اساسي و فلسفهي بعثت پيامبران معرفي ميكند و آن را از صفات الهي، بارزترين ويژگي آفرينش و نيكوترين خصلت انسان ميداند.(45)

 

11. نفي تبعيض

قرآن آفرينش انسانها را همگون، ريشهي آنها را از يك پدر و مادر و تفاوتهاي شكلي را خارج از كرامت مشترك انساني ميداند و هرگونه تمايز، افتخار و برتريجويي را در صحنهي حيات اجتماعي به دور از عدالت معرفي ميكند و يگانه راه كسب امتياز را تقوا و فضيلت ميداند.(46)

 




| شناسه مطلب: 79383